IJMUIDEN - Met niet al te veel moeite heeft Stormvogels de volgende ronde van de nacompetitie gehaald door Sporting Andijk, een van de periodekampioenen van de derde klasse A, met 3-0 te verslaan. Bijna de gehele wedstrijd, die i.v.m. het 7x7-toernooi gespeeld werd op het hoofdveld van buurman SVIJ, was het team van trainer Sjaak Lettinga op alle fronten de betere ploeg. Door deze overwinning is Het Begon Op Klompen, ofte wel HBOK uit Zunderdorp (Amsterdam-Noord) de tweede tegenstander. De Amsterdammers wonnen met 5-2 van vv IJmuiden door onder meer een hattrick van spits Kid Ronday. De winnaar van dit treffen treedt op 16 juni a.s. aan tegen de winnaar van het duel tussen HCSC en Hellas Sport in de finale.

De technische leiding van Stormvogels was heel goed ingelicht omtrent de veel scorende spits bij de Andijkers met de naam Luc Waardenburg, die 36 van de 99 doelpunten op zijn conto had. Op een paar schoonheidsfoutjes na bij aanvang van de tweede helft werd Waardenburg door de IJmuidense verdedigers totaal aan banden gelegd.Trainer Lettinga kon over een fitte selectie beschikken en vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter G.J. Nefkens werd Sporting Andijk met fris-van-de-levervoetbal onder druk gezet dat binnen vier minuten resulteerde in het eerste doelpunt. De veel opkomende linkervleugelverdediger Roy Schoorl haalde de achterlijn en zijn lage voorzet werd bekwaam ingeschoten door Brian Ezeoke, 1-0.

Na deze vroege openingstreffer bevond Stormvogels met direct positiespel zich het meest op de helft van de Andijkers en nadat halverwege de eerste helft Mike Groot zijn doelman Martijn Wierstra hielp door de bal van de lijn te halen en Schoorl zijn mislukte voorzet via de lat over zag gaan, vergrootte de IJmuidenaren in de 23ste minuut hun voorsprong: Ezeoke was naar links uitgeweken en zijn lage voorzet op maat kwam voor de voeten van Glenn Bruinsma die vervolgens met een bekeken schuiver doelman Wierstra voor de tweede keer het nakijken gaf, 2-0.Met nog een kwartier op de klok liet doelman Wierstra een harde inzet van middenvelder Danny Blok los en in de rebound had Berry Willemse geen geluk omdat zijn inzet via een been van een tegenstander over de achterlijn rolde. Drie minuten later zette Huseyin Yilmaz op rechts drie verdedigers op het verkeerde been en kwam oog in oog met doelman Wierstra, maar ging voor eigen succes door de bal tegen de keeper aan te schieten in plaats van het leder voor te geven.

Tien minuten voor rust eindelijk een gevaarlijke aanval van Sporting Andijk. Op rechts werd Waardenburg aangespeeld en zijn voorzet belandde in de trechter, maar door treuzelen van twee Andijk-spelers ging deze eerste kans in rook op. Ruststand 2-0.Wat trainer Mark Vijn zijn jongens in de rust had medegedeeld, valt te raden: zo snel mogelijk de achterstand wegwerken! En daarbij speelde goaltjesdief Waardenburg een grote rol, echter niet nadelig voor de Vogels. Na vier minuten in de tweede helft speelde hij zich mooi vrij om vervolgens over te schieten. Twee minuten later werd deze spits opnieuw aangespeeld en fel op zijn huid gezeten door terriër Joshua Jansen werd hij gedwongen naar links uit te wijken waardoor hij ging twijfelen en zijn opgelegde kans verprutst zag worden. Totaal duurde het overwicht van Sporting Andijk een kwartier en herpakte Stormvogels zich weer en kon het publiek opnieuw genieten van het uitstekende positiespel van de Vogels wat resulteerde in de nodige kansen. Zo schoot Bruinsma net naast en een lage voorzet van Ezeoke bracht de Andijkse verdediging bijna in verlegenheid.

In de 65ste minuut vergrootte de Vogels hun voorsprong opnieuw door Bruinsma, die een voorzet van Thomas Scholten met een prachtomhaal verzilverde, 3-0. Vijf minuten later verving Wagon Matitaishvili aanvaller Yilmaz en kon Stormvogels met heel veel gemak het laatste kwartier controleren waarbij Berry Willemse alleen voor doelman Wierstra verscheen, maar tegen hem op schoot en er twee wissels te vermelden vielen: Stijn van der Voort, opnieuw heel actief met kramp als gevolg, werd vervangen door Leon Plug en Gregory van Nieuwkoop nam de plaats is van Ezeoke.

Door deze zeer verdiende overwinning is Stormvogels nu gekoppeld aan HBOK. Het terrein ligt pal naast de A10 in Amsterdam-Noord afslag Zunderdorp met als adres Termietergouw 8, 1027 AD Amsterdam.Stormvogels heeft het eerste tentamen cum laude afgewerkt. Dus nu hopen we dat het tweede tentamen eveneens met succes behaald mag worden om zodoende op 16 juni de finale te mogen spelen.