IJMUIDEN - Na drie mindere wedstrijden (2 punten uit 3 zwakke duels) werd het de hoogste tijd voor Stormvogels weer eens aan een overwinning te denken. In HYS uit Haarlem-Schalkwijk, staande met 2 punten uit 5 wedstrijden op de een na onderste plaats, had het team van trainer Sjaak Lettinga op papier een zeer geschikte tegenstander nu weer eens voor de drie punten te gaan. Echter, de Turkse equipe van trainer Simon Evers wilde aan deze ultieme IJmuidense wens niet meedoen en toen de goed leidende scheidsrechter Theo Blommensteijn (ex-betaald voetbal) voor het einde floot, stond een 2-5-overwinning voor het Haarlemse Turkse team op het scorebord. En deze overwinning was absoluut heel verdiend te noemen. Opnieuw verloren de IJmuidenaren binnen een paar weken voor de tweede keer van een team dat in de kelder van de afdeling stond. Als enig excuus mag gebruikt worden, dat Stormvogels twee geblesseerde en spelbepalende spelers, t.w. middenvelder Danny Blok en verdediger Stijn van der Voort, node miste. En dat gemis scheelde een heel grote slok op de borrel.

Stormvogels zit overduidelijk in een grote dip; er werd onnauwkeurig gevoetbald met als gevolg heel veel onnodig balverlies. Kortom, het zwalkende team van trainer Letiinga, waar totaal geen dreiging vanuit ging, zat tegen HYS als los zand in elkaar. Daardoor zal er de komende weken heel veel werk verzet moeten worden door trainer Lettinga en zijn staf Stormvogels weer op de rails te krijgen voor het nog verder ontspoort. Ten slotte is het rechterrijtje onwaardig voor Stormvogels.Binnen 30 seconden keek Stormvogels reeds tegen een achterstand aan. Nadat de eerste Stormvogels-aanval werd afgeslagen, stuurde Bekir Arslan de snelle Mustafa Bekir met een verre pass in de diepte en na een snelle rush ging hij ten hoogte van de zestienmeterlijn een duel met Joshua Jansen aan en nadat de bal in de kluts weer voor zijn voeten kwam, werd doelman Germain Ebbeling door hem met een diagonaal schot het nakijken gegeven, 0-1.Na 13 minuten moest Stormvogels langszij te komen. Berry Willemse kwam oog in oog met doelman Mert Bayik en in de kluts kwam de bal voor de voeten van José Leone, die vijf meter van het lege doel staande te gehaast schoot, waardoor tot ieders verbazing het leder over het vijandelijke doel vloog. Twee minuten later behield Leone wel het overzicht. Doelman Bayik wilde een voorzet onderscheppen, maar liet de bal los en daardoor gelukte het Leone nu wel zijn eerste officiële doelpunt voor Stormvogels te maken, 1-1.

Halverwege de eerste helft omspeelde Thomas Scholten keeper Bayik, maar omdat deze actie te gehaast ging, verdween de bal over de achterlijn. En opnieuw nam HYS met een dieptebal de leiding in de 25ste minuut. Nu was het Faruk Yurdakan die op links weggestuurd werd, de buitenspelval omzeilde(?) en opnieuw met een diagonaal afstandsschot zijn team aan de leiding bracht, 1-2.

In de resterende 20 minuten van de eerste helft bleef Stormvogels naar haar vorm zoeken en dat leverde slechts eenmaal voor de rust een kans op: Scholten zag zijn inzet gekeerd door doelman Bayik. Ruststand 1-2.Wat trainer Lettinga zijn spelers de tweede helft meegaf, valt te raden. Maar omdat het spel opnieuw ontzettend rommelig was, kreeg Stormvogels heel weinig kansen; de bal werd veel te veel onnodig ingeleverd. In de 54ste ontving Berry Willems een voorzet van Brian Ezeoke, maar zijn kopbal ging net naast.In de 55ste en 57de minuut liet HYS zien hoe je zo effectief mogelijk met de kansen om moet gaan. Eerst was het E. Gungor die vanaf pl.m. 25 meter de niet zo best acterende doelman Ebbbeling voor de derde keer passeerde; twee minuten later kopte Mohammed Darrari na een assist van Gungor de bal voor de vierde maal raak. Even daarna kwamen Kay Keus en Fernando Alphenaar opdraven voor Brian Ezeoke en Rowan van Eijk, vier minuten later gevolgd door de wissel tussen Van Nieuwkoop en Rick van Westen.De gifbeker was voor Stormvogels nog niet helemaal leeg, want halverwege de tweede helft haalde Glenn Bruinsma Yurdakan binnen de beruchte lijnen onderuit: Bruinsma ontving door deze actie zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen - Yurdakan verzilverde vervolgens de strafschop, 1-5.Het slotakkoord was voor Stormvogels in de 90de minuut. Na een afgeslagen aanval belandde de afvallende bal voor de voeten van Rick van Westen en vanaf 22 meter bracht hij de eindstand op 2-5 en daarmee zijn officiële eerste doelpunt.Zaterdag a.s. is VEW de volgende tegenstander voor Stormvogels.

Stormvogels bekert verder
Op Sportpark Middenmeer in Amsterdam-Oost stond dinsdagavond 23 oktober jl. een bekerwedstrijd tegen fusieclub (DJK en Madjoe) Fortius, uitkomend in de vierde klasse, op het programma. Het team van Sjaak Lettinga was behoorlijk op schot door met 2-6 te winnen. Rowan van Eijk en Thomas Scholten scoorden ieder tweemaal; de twee andere doelpunten werden gemaakt door Gregory van Nieuwkoop en Glenn Bruinsma.Voor de thee werkte Stormvogels tweemaal een achterstand weg om in de tweede helft nogmaals vier keer te scoren.Het tweede verloor in Amsterdam tegen het sterke AFC 4 met 3-1. Joey Wolthuis zorgde voor het enige doelpunt. Dit was de eerste nederlaag voor het team van Marco Adema.Het derde won in Velserbroek met 1-2 van VSV en in Zandvoort verloren onze vrouwen van het team van die naam met 3-2.