IJMUIDEN - Stormvogels startte met de vertrouwde opstelling prima in de uitwedstrijd tegen FC VVC met verzorgd opbouwend voetbal en met goede aanvallen werd haar tegenstander vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter R. ter Hoeve meteen onder druk gezet.

Vooral via de linkerkant was Joey Wolthuis een plaag voor zijn meer ervaren tegenstander Ryan McKee; deze werd tureluurs van de acties van deze jonge linkerspits. Zijn voorzetten bereikten helaas te weinig medespelers; soms omdat deze onzorgvuldig was, maar een aantal keren ook omdat de collega-voorwaartsen niet tijdig ter plaatse waren.

Na 16 minuten bedacht Wolthuis het een keer alleen te doen en zijn directe tegenstander strompelde achter hem aan de zestien in en liet zich vervolgens met twee handen boven op de bal vallen. De terechte strafschop werd beheerst binnen geschoten door de hardwerkende Thomas Scholten, 0-1.

FC VVC was ook wel een aantal keren gevaarlijk via hun vleugelspelers Jamil Da-Cruz en Morris van ‘t Hart, maar onze backs Stijn van der Voort en Roy Schoorl deden hun werk prima en als zij het wat moeilijk kregen, stonden Joshua Jansen en Rowan van Eijk klaar. Na een aantal kansen gemist te hebben, werd de rust bereikt met 0-1.

Direct in de tweede helft gaf een iets te gemakzuchtig Stormvogels te zien, maar keeper Germain Ebbeling stond paraat en redde tweemaal zeer knap. Al snel werd Roy Schoorl geblesseerd vervangen door Jari van Westen die prima inviel. Na 9 minuten pakte Stormvogels de draad van de eerste helft weer op en uit een messcherpe corner van Danny Blok kopte Scholten knap en hard raak, 0-2. 50e minuut werd het 0-2

Daarna creëerde Stormvogels zich meer kansen en na een verre uittrap van doelman Ebbeling schoot Gregory van Nieuwkoop de bal goed in, maar deze werd door ieders stomme verbazing afgekeurd. Buitenspel Even later werd het wel 0-3 na een mooi actie van Joey Wolthuis die weer eens langs zijn directe tegenstander glipte en Robben als voorbeeld had door de bal in de verre hoek achter doelman Thierry Wesseling te schieten.

Een paar minuten later een onoplettendheid bij een corner voor het team van trainer Rick van IJzendoorn (opvolger van de ontslagen Rini van Roon) en de 1-3 was in de 80ste minuut een feit. Drie minuten later vloog Wolthuis weer langs zijn tegenstander McKee en vervolgens liep het leder over de zijlijn. McKee was het zat en trapte ferm na; de scheidsrechter Ter Hoeve, die prima leidde, gaf direct rood en dat was zeer terecht.

Na deze rode kaart werd er nog tweemaal gewisseld aan Stormvogels-kant: de hard werkende middenvelders Berry Willemse en Glenn Bruinsma verlieten licht geblesseerd het veld en voor hen kwamen Huseyin Yilmaz 65e minuut en Brian Ezeoke 72e minuut opdraven. (Vielen dus in vóór de rode kaart) Stormvogels bleef oppermachtig, maar speelden de kansen te slecht of soms te egoïstisch uit; Yilmaz wist via de binnenkant van de paal na een mooie rush de eindstand op 1-4 te bepalen.

Zaterdag staat een stadsderby op het spel en is VSV om 14.45 uur de tegenstander in Velserbroek