IJMUIDEN - Stormvogels heeft in de thuiswedstrijd voor de komende kraker tegen Zandvoort met 2-1 gewonnen van het Amsterdamse Robinhood. In de eerste helft werden alle doelpunten gemaakt. Danny Blok was met twee vrije trappen verantwoordelijk voor de verdiende overwinning van de IJmuidenaren.

De wedstrijd begon stroef van beide kanten. Robinhood, dat beschikt over een aantal zeer technisch vaardige spelers, maakte het Stormvogels in de eerste minuten knap lastig door heel vroeg druk te zetten en te loeren op de counter.

Toch was het Stormvogels dat door een prachtige vrije trap van Danny Blok op een 1-0 voorsprong kwam. Stijn van der Voort brak door op rechts en werd rand zestien meter neergehaald. Blok krulde de bal vervolgens onhoudbaar in de bovenhoek, 1-0. Stormvogels begon na deze voorsprong het spel meer te bepalen. Toch konden zij niet voorkomen dat de Amsterdamse ploeg op gelijke hoogte kwam. In een omschakelmoment van Robinhood kwam de snelle Elton Riedewald vlak voor doelman Ebbeling terecht. Deze pareerde de eerste inzet nog door hem op de lat te tikken, maar in de rebound was het uiteindelijk toch raak, 1-1.

Stormvogels nam hierna weer het initiatief in handen. Meerdere malen waren zij gevaarlijk via Ezeoke op rechts en Yilmaz op links en Gregory van Nieuwkoop als balvaste spits. Echter, de eindpass kwam steeds ongelukkig terecht voor de voeten van het aanvalstrio. Het was dan ook weer Danny Blok die Stormvogels uit een standaardsituatie op voorsprong moest brengen. Een vrije trap aan de rechterflank werd door Blok in geslingerd. Alle Stormvogels spelers, die zich in het strafschopgebied bevonden, miste de bal. Omdat doelman Aalse de bal volledig verkeerd inschatte, viel ook deze vrije trap van Blok in het netje en ging Stormvogels met een 2-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was Stormvogels de ploeg die het spel volledig bepaalde. De achterhoede, onder leiding van aanvoerder Jos Jansen, gaf zeer weinig weg. Ondertussen waren er voor Stormvogels verschillende mogelijkheden namens Berry Willemse, Brian Ezeoke en Thomas Scholten. Een goal van Willemse werd afgekeurd wegens buitenspel. Stormvogels bracht Roy Schoorl, Fernando Alphenaar en Tom van Mierlo in het veld voor de moegestreden Ezeoke, Van Nieuwkoop en Yilmaz.

Ondanks het feit dat Stormvogels zichzelf niet beloonde met een derde doelpunt kwamen zij niet meer in de problemen waardoor zij net als de eerste wedstrijd van dit seizoen met 2-1 wonnen van Robinhood. Volgende week wacht de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Zandvoort. Stormvogels bezet momenteel de eerste plek met 37 punten; Zandvoort volgt echter op een punt. Ondanks het feit dat de competitie nog elf wedstrijden kent, zal de kraker van volgende week een erg belangrijke en misschien wel beslissende rol gaan spelen in de strijd om het kampioenschap.

In de strijd om het tweede periodekampioenschap gaat Stormvogels met 18 punten uit 6 wedstrijden aan de leiding gevolgd door Zandvoort en Overbos op respectievelijk 3 en 4 punten. De tweede periode wordt overigens over 9 wedstrijden gespeeld.