VELSEN-ZUID - Telstar heeft vrijdagavond een verdiende zege behaald op Roda JC. De ploeg van trainer Andries Jonker keek al vlug tegen een achterstand aan, maar na de gelijkmaker op slag van rust, wisten de "Witte Leeuwen" het duel in de tweede helft naar zich toe te trekken.


Na een valse start, waarin Fabian Serrarens al na zeven minuten de openingstreffer wist te maken, groeide de thuisploeg in de wedstrijd. Dit leverde al een goede kans op voor Tom Overtoom die net naast mikte, en in de blessuretijd uiteindelijk de verdiende gelijkmaker door een subtiele kopbal van Cas Dijkstra.

Na de rust gaat Telstar door en doelman Hoekstra weet, maar ternauwernood een kans van Gyliano van Velzen te keren. In de 69e minuut is hij echter wel kansloos op een kopbal van Glynor Plet. Roda JC probeert nu de druk weer op te voeren, maar keeper Jasper Schendelaar houdt zijn ploeg met twee knappe reddingen op de been. Ver in blessuretijd weet Telstar via Ozan Kökcü in de tegenstoot nogmaals toe te slaan en is het duel beslist.