HAARLEM - Telstar zit komende zaterdag in de koker bij de loting voor de tweede ronde van de KNVB-Beker. De ploeg van Mike Snoei won dinsdagavond met het kleinst mogelijjke verschil bij Koninklijke HFC.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na een half uur gemaakt door Christos Giousis die een knappe aanval wist af te ronden. Daarvoor was er bitter weinig te beleven aan de Spanjaardslaan in Haarlem. Vlak voor rust leek Glynor Plet de score te verdubbelen, maar keeper Michaelis wist te redden.

Na de rust hield het allemaal ook niet over wat er op het veld gebeurde. Tot tien minuten voor tijd Koninklijke HFC toch nog met een offensiefje kwam. Nadat eerst Jim Hulleman een goede kans had over geschoten volgden er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Ronald Koeman jr, maar het bleef bij 0-1.