VELSEN-ZUID - Telstar heeft de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht verloren, ondanks het feit dat men het grootste deel van de wedstrijd met een man meer speelde.

Antef Tsoungui van de gasten uit Dordrecht kon al na twaalf minuten inrukken na een harde charge op Mitch Apau. De ploeg van Mike Snoei kon nooit profiteren van de nummerieke meerderheid. Het werd enkel gevaarlijk via twee kopballen van Zakaria Eddahchouri, beiden naast, en twee schoten van de aanvaller die keeper Doornbusch wist te keren. Tussendoor bleken de tien van FC Dordrecht echter net zo gevaarlijk.

Zo raakte Osundina de paal en halverwege de tweede helft kwamen zij dan ook op voorsprong toen een een ingebrachte bal van Bronkhorst door topscorer Rene Kriwak werd verlengd tot doelpunt. Telstar kwam met een slotoffensief waarin Tahiri de lat raakte, maar ondanks een man minder kon FC Dordrecht profiteren van de ontstane ruimte en vlak vor tijd besliste Mathis Suray het duel: 0-2.