VELSEN-ZUID - Telstar heeft in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. een onnodig grote nederlaag geleden. De ploeg uit Nijmegen was niet eens zoveel beter dan de thuisploeg, maar gaf wel een lesje in efficiëntie.

Trainer/coach Mike Snoei zag zijn ploeg al matig beginnen toen Jonahan Okita al na vijf minuten de score opende. De thuisploeg bleek in het vervolg van de eerste helft met name in de duels te lief voor de tegenstander en mocht met name keeper Houwen dankbaar zijn dat de score niet verder opliep.

In de tweede helft gaf Telstar veel beter partij met enkele goede kansen zoals een omhaal van Sno die op de paal belandde. Op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing sloeg NEC keihard toe. Een overtreding van Van Heertum werd bestraft waarna Sven Braken vanaf elf meter raak schoot. De aanvaller maakte vervolgens in de slotfase ook nog de 0-3.