VELSEN-ZUID - Ondanks een gemankeerde selectie en een vroege rode kaart heeft Telstar vrijdagavond met het kleinst mogelijke verschil van TOP Oss weten te winnen. Aanvoerder Mitch Apau zorgde vlak voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd.

Bij Telstar ontbraken vier spelers omdat zij weigerden om in een regenboogshirt te spelen. Trainer Mike Snoei zag vervolgens in de beginfase van het duel met TOP Oss ook nog de in de basis debuterende Danny Bakker wegvallen. Hij trok aan de noodrem en kreeg al na vijf minuten de rode kaart.

TOP Oss profiteerde echter niet van het feit dat de tegenstander bijna de hele wedstrijd met tien man speelde. Sterker nog: Telstar won, want in de extra tijd van de tweede helft bezorgde Apau de thuisploeg de zege met een goal uit een klutssituatie: 1-0.

Door de zege staat Telstar nu op tien punten. TOP Oss blijft op zeven punten staan.