VELSEN-ZUID - Telstar heeft vrijdagavond tegen Helmond Sport een 2-0 voorsprong uit handen gegeven, en moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. De "Witte Leeuwen" van trainer Andries Jonker waren 35 minuten oppermachtig, maar konden dit helaas geen vervolg geven.

Cas Dijkstra kreeg vrijdagvond de eerste kans, nadat hij zijn directe tegenstander mooi uitkapte. Hij kreeg de bal echter niet langs keeper Mike Havekotte. Het was wel raak toen centrale verdediger Anwar Bensabou na een half uur eens besloot uit te halen. Van grote afstand knalde hij de bal in de rechterhoek, zijn eerste doelpunt voor de thuisploeg. Twee minuten later benutte Dijkstra zijn tweede grote kans wél en was het 2-0. Nog voo rust kwamen de gasten uit Helmond terug. Uit een hoekschop kopte Jellert van Landschoot de bal tegen de touwen.

Twintig minuten voor tijd was de voorsprong helemaal verdwenen. Jelle Goselink was het eindpunt van een prima Brabanste aanval en scoorde via de binnenkant van de paal. Het lukte de ploeg van Andries Jonker vervolgens niet om er in de slotfase nog drie punten uit te slepen: 2-2.