VELSEN-ZUID - Een paar dagen na de sensationele plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League hebben de vrouwen van Ajax in competitieverband een driepunter behaald op bezoek bij Telstar. Door een sterke fase in de eerste helft werd de basis gelegd voor een ruime 2-5 overwinning.

Trainer/coach Suzanne Bakker besloot om enkele spelers rust te geven na de midweekse wedstrijd tegen AS Roma. Romée Leuchter was nog niet van de partij en ondermeer Lily Yohannes, Kay-lee de Sanders, Chasity Grant en Tiny Hoekstra begonnen op de bank. Desondanks wist Ajax na een aftastende openingsfase het duel in de eerste helft feitelijk al te beslissen. Tussen de 21e en 39e minuut wisten de Amsterdammers namelijk viermaal het net te vinden in Velsen-Zuid via achtereenvolgens Danique Tolhoek, Quinty Sabajo, Danique Noordman en Lotte Keukelaar.

In de tweede helft kwam Telstar sterk uit de kleedkamer en via treffers van Carolina Wolters en Isa Gomez werd de marge teruggebracht naar twee. Een overtreding van Puck Donker bezorgde Ajax nog een strafschop. Bente Jansen zag keepster Kelly Steen keren, maar schoot vervolgens de rebound wel tegen de touwen: 2-5.