IJMUIDEN - De Reebok Spartan Race verovert nu ook Nederland! ’s Werelds grootste obstacle race vindt plaats op 21 oktober in IJmuiden aan Zee. Voor dit eerste Nederlandse event, brengt Spartan de populairste races mee: de Spartan Super, de Spartan Sprint en de Spartan Junior Race.

Obstacle course racing fans kunnen zich vanaf nu aanmelden en registeren om zo zeker te zijn van hun Reebok Spartan Race experience. De eerste 300 aanmeldingen per race, genieten een early-bird korting, daarna zal de prijs geleidelijk stijgen. Om het hoogste niveau, de beste kwaliteit en exclusiviteit te garanderen, kunnen er in totaal 4.000 mensen deelnemen. De aankomende tijd wordt er meer over het event en bekend gemaakt via www.spartanrace.nl.

De beste locatie

De locatie voor de eerste editie in Nederland is IJmuiden aan Zee. Op slechts 30 minuten gelegen van Amsterdam, een populaire bestemming voor een weekendje weg, om uit te rusten en om van het strand te genieten. De locatie bevat dan ook een breed scala aan terreinen: stranden, meren, bossen en duinen, genoeg obstakels!

Spartan focust zich op de beste locaties voor de races en IJmuiden is zeker een pareltje volgens Spartan Race Director Jeroen Reesen. Naast alle welbekende Spartan obstakels, wordt er ook gebruik gemaakt van natuurlijk terrein, dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van de internationale Spartan Race. De parcours zullen verrassend en uitdagend zijn. Zelfs voor de meest ervaren obstacle racers in Nederland.

Voor alle niveaus

De Reebok Spartan Race IJmuiden aan Zee bevat verschillende race formats en activiteiten voor sporters van alle niveaus. De Spartan Sprint met een afstand van 5+ kilometer en 20+ obstakels zal in de smaak vallen bij de sprinters en beginnende sporters. De Spartan Super met een afstand van 13+ kilometer en 25+ obstakels is een race voor de ervaren sporters of zij die meer uitdaging zoeken.

Spartan denkt ook aan de toekomstige generatie. Om die reden is er een Spartan Juniors Race. Deze is speciaal ontwikkeld voor de jonge Spartanen tot en met 13 jaar. Je kan jongeren tenslotte niet vroeg genoeg stimuleren om te gaan bewegen!

A Way of Life

Spartan is meer dan een race. Het is een way of life. Spartanen over de hele wereld zijn constant bezig zichzelf te verbeteren, zowel geestelijk als lichamelijk zoeken zij de grens op. Omdat de sport blijft groeien, biedt Spartan steeds meer mogelijkheden om op niveau te blijven bijvoorbeeld gratis voeding- en trainingsadvies. ”Wij willen ervoor zorgen dat de wereld een gezondere plek wordt en geven mensen de mogelijkheid to Spartan Up!”, aldus Spartan Race oprichter Joe De Sena.

Spartan Race past perfect bij de oorsprong en focus van Reebok: fitness. Het merk heeft de races en organisatie daarom omarmd en sponsort wereldwijd diverse evenementen. Ook ontwerpt Reebok speciale gear voor obstacle races om goed over een parcour met modder en het water te kunnen bewegen, zoals compressie kleding en schoenen met extra grip en gaten voor waterafvoer. Dit is onder andere terug te zien in de Reebok Spartan Race collectie.

En wellicht het belangrijkste, de filosofie van beide partijen ligt ook op één lijn.
“Reebok gelooft dat uit je comfort zone stappen, je sterker maakt en dat je daardoor niet alleen fysiek, maar ook mentaal en sociaal transformeert,” stelt Matt O’Toole, Reebok Brand President. “Door jezelf een dergelijke lifestyle aan te meten, kom je terecht in een community van mensen met dezelfde doelstelling – een betere versie van zichzelf worden. Meedoen aan de Spartan Race is hier het perfecte voorbeeld van en daarom zijn we erg verheugd dat de race nu naar Nederland gaat komen”. Be More Human!