IJMUIDEN - Wat voor strijdplan trainer Sjaak Lettinga zijn spelers vorig en dit seizoen ook maar voorschrijft en -schreef in het duel tegen het stugge SCW, het is onmogelijk voor zijn team dit om te zetten in een positief resultaat. Verloor Stormvogels het afgelopen seizoen beide wedstrijden met een doelpunt verschil, ook nu werd een nederlaag, opnieuw met het kleinste verschil, geleden tegen de onuitstaanbare plaaggeest uit Rijsenhout.

In de laatste wedstrijd tegen VVA/Spartaan was Stormvogels heer en meester en werden er legio kansen gecreëerd; tegen SCW had Stormvogels opnieuw een overwicht, maar de kansen waren een stuk minder en daar was de verdediging onder leiding van de bekwame doelman Keby van den Dool debet aan.

Ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd stond verdediger Roy Schoorl niet in de basis en hij werd vervangen door Rick van Westen, die een uitstekende vervanger bleek. Binnen een minuut werd Rico van Strampel in de diepte gestuur met als gevolg een schitterende dat rakelings naast ging. Ondanks een licht overwicht had Stormvogels 10 minuten haar antwoord klaar. De IJmuidenaren mochten een directe vrije trap nemen en vanaf pl.m. 22 meter prikte Danny Blok de bal in de kruising en ten koste van een hoekschop redde Van den Dool op zeer bekwame wijze. Uit deze corner kopte Glenn Bruinsma rakelings over.

Bij een van de sporadische uitvallen nam SCW in de 31ste minuut de leiding. Via een hakje van Patrick de Lange werd Thijn Schoof en stelling gebracht en onhoudbaar voor doelman Germain Ebbeling verdween de bal in het net, 0-1. Op slag van rust zag dezelfde Schoof na een dieptepass zijn inzet rakelings voorlangs gaan. De tweede helft kwam Gregory van Nieuwkoop opdraven voor Kay Keus en verdween Brian Ezeoke daardoor van het centrum naar de rechterspitspositie. Binnen tien minuten liet Van Nieuwkoop zien waarom hij als pinchhitter werd ingezet. In eerste instantie maakte hij het doelman Van den Dool heel moeilijk bij het wegschieten van de bal waardoor Gregory in een schietgrage positie kwam. Echter, zijn diagonale schot verdween over het verlaten doel. Vervolgens zag hij de voorzet van Ezeoke via een kopbal rakelings over de lat scheren.

En opnieuw tegen de verhouding in vergrootte SCW haar voorsprong via een snelle uitval ingeleid door Hakim Ahalli en positief uitgevoerd door Stefan Batista Pereira, 0-2. Om Stormvogels nog meer aanvallende impulsen te geven kwam Fernando Alphenaar een kwartier voor tijd in het veld voor Van Westen, een paar minuten later gevolgd door de wissel tussen Bruinsma en Youri Boeree. Met nog 10 minuten officiële speeltijd wilde Stormvogels zo snel mogelijk de aansluitingstreffer op het scorebord toveren en die kwam in de 87ste minuut. Net op het moment, dat Blok bij de achterlijn het strafschopgebied binnenstormde, werd hij onderuit geschoffeld. Scheidsrechter Maikel Breedijk, die qua lengte figuurlijk, maar ook letterlijk met kop en schouders boven de 22 acteurs uit kwam, wees meteen naar de stip. En opnieuw werd Thomas Scholten aangewezen de stand vanaf 11 meter te verkleinen, 1-2. Bij zijn actie kwam Blok ongelukkig op zijn schouder terecht en moest zich later in het ziekenhuis laten controleren. Zijn schouder was uit de kom en wat bandjes waren verrekt: een week rust en daarna fysiotherapie bij een van zijn collega’s.

Met tien man had Stormvogels nog zeven minuten tot haar beschikking en dat bleek tekort om de gelijkmaker te kunnen forceren. De laatste twee wedstrijden behaalde het team van Lettinga slechts een punt en dat had, gezien het overwicht in beide duels, er op z’n minst vier moeten zijn. Zaterdag a.s. hopen we op een beter resultaat. Maar dat zal heel moeilijk worden, want dan is in een onvervalste stadsderby vv IJmuiden de tegenstander.

Overige teams
Het tweede kwam tegen Argon 4 op achterstand, maar voor de rust maakte Berry Willemse gelijk. Na de thee kwam Stormvogels op voorsprong door José Leone en nadat Argon de stand weer gelijk had getrokken, bepaalden Jari van Westen en Fernando Alphenaar de eindstand op 4-2. Het derde won met 1-0 van FC Velsenoord 2. De vrouwen hoefden zich niet om te kleden omdat hun tegenstander geen elftal op de been kon brengen.