VELSEN - Zaterdag 28 september is Rooswijk gastheer van de landelijke Dirk Kuijt Foundation G-honkbaldag. Teams uit het hele land reizen deze dag af naar het sportpark in Velsen-Noord. Het toernooi wordt georganiseerd door de Koninklijke Baseball & Softballbond.

G-honkbal is een aangepaste vorm van honkbal, waardoor het bijzonder geschikt is voor kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking. Er wordt gekeken naar individuele mogelijkheden, vaardigheden en persoonlijke wensen. De G-honkbaldag bij Rooswijk belooft voor de deelnemers daardoor een sportieve, maar vooral leuke dag te worden. Door dit spelplezier en de diverse activiteiten naast het veld, wordt deze G-honkbaldag ook een leuke dag voor bezoekers van het event. Via een loterij zijn leuke prijzen te winnen.

Eerste bal
De eerste bal van het toernooi wordt om 11.00 uur gegooid door de wethouders sport van de gemeente Velsen; Bram Diepstraten en de gemeente Beverwijk Haydar Erol. Na deze symbolische aftrap start het toernooi.

Gratis toegang
Toeschouwers zijn welkom op Sportpark Rooswijk aan de Rooswijkerlaan in Velsen Noord. De toegang is gratis.

G-honkbal naar de regio
G-honkbal wordt op dit moment gespeeld door teams in Amsterdam, Den Haag, Leusden, Rotterdam en Soest. Bij voldoende animo zal ook bij Rooswijk een team starten. Kijk voor meer informatie op www.rooswijk.nl.