VELSEN-ZUID - Telstar mocht vrijdagavond lange tijd hopen op een puntje tegen het hoog geklasseerde FC Eindhoven. Na een rode kaart voor invaller Randy Wolters en de strafschop die volgde, ging de ploeg van trainer Andries Jonker toch nog onderuit: 0-1.

De eerste helft was aardig in evenwicht. De bezoekers kregen kansjes via Maarten Peijnenburg en Joey Sleegers en Telstar was gevaarlijk via Ozan Kökcü en Sven van Doorm.

Uit een vrije trap van Jasper Dahlhaus spatte de bal uiteen op de lat boven Telstar-keeper El Ouazzane. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Randy Wolters rood na een overtreding. Sleegers nam de strafschop en wist de Brabanders op voorsprong te zetten. In de slotfase kon Telstar die score niet meer wegpoetsen.