VELSEN-ZUID - Telstar heeft pas op de plaats moeten maken in de strijd om de vierde periode, alwaar FC Emmen nog mag hopen op een plaatsje in de play-offs. Een rode kaart en een uiterst curieus doelpunt nekten de "Witte Leeuwen" vrijdagavond: 2-3.

Telstar leek op weg naar een mooie avond door vroege goals van Mohammed Tahiri en Thomas Oude Kotte, maar een makkelijk gegeven rode kaart voor Jay Kruiver kort voor rust pakte heel vervelend uit.

Vicente Besuijen, Ben Scholte en Maikel Kieftenbeld bezorgden de Drentse ploeg na de rust de zege. Met name de gelijkmaker van Scholte was uiterst curieus: doelman Ronald Koeman jr. dacht dat hij een vrije trap had gekregen, legde de bal al werpend klaar. Scheidsrechter Hardeman had echter helemaal niet voor een overtreding gefloten, waardoor Scholte er een doodsimpel klusje aan had om te scoren. De zege voor de Drenten is een belangrijke voor het team van Alfons Arts, dat nu nog mag hopen op de nacompetitie. Telstar liep door de nederlaag een ferme tik op in de vierde periode.