EINDHOVEN - Bij de start van de competitie in de Eredivisie Vrouwen heeft PSV zaterdagmiddag met ruime cijfers van Telstar weten te winnen. De Eindhovense ploeg toonde zich met name in de tweede helft uiterst effectief en zegevierde met 5-0.

De thuisploeg was van meet af aan de betere en het was met name Telstar-keepster Kelly Steen te danken dat het bij rst slechts 1-0 was nadat Joëlle Smits in de tweede helft de score had geopend.

Na de rust kregen de gasten via Lieke Vis zelfs nog een kans op de gelijkmaker, maar de aanvalster mikte net naast. Toen PSV hierna via Indiah Paige-Riley op 2-0 kwam was het verzte van telstar gebroken. In de slotfase werd de score zelfs nog flink opgevoerd. Dankzij Gwyneth Hendriks, Chimera Ripa en Nina Nijstad eindigde het op 5-0.