ALKMAAR - Neerlands oudste wielerklassieker, de Profronde van Noord-Holland, zal op zondag 13 mei a.s. voor de 72e keer verreden worden. Net zoals vorig jaar, wederom met start en finish in de kaasstad Alkmaar! Precies om 12:01 uur gaan de renners van start in de Vondelstraat, waar zij na ruim 190 km ook hier zullen finishen. In 2017 zegevierde in Alkmaar Fabio Jakobsen, die dit jaar als neo-prof onlangs al de Nokere Koerse en de Scheldeprijs op zijn naam schreef. Oud-profrenner (én Noord-Hollander) Steven Rooks, is ook dit jaar weer onze koersdirecteur.

Naast de bekende wielerteams uit eigen land, starten er in ‘Onze Ronde’ ook teams uit Albanië, Australië, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Tsjechië. Ook dit jaar gaat de wielerkaravaan weer tegen de klok in, met passages door Zaanstad, Wormerland, Purmerend, Beemster, Wognum, Medemblik, Wieringerwerf, Hollands Kroon, Breezand, Den Helder, Callantsoog, Schoorldam en via Bergen weer naar Alkmaar.

Hier zullen de renners nog één slotomloop van ongeveer 13 kilometer rijden, waarna er rond 16:30 uur gefinisht zal worden in de Vondelstraat. Hoe dan ook, het belooft weer een spectaculaire wedstrijd te worden.

Sporten, spelen én sprinten…in de Vondelstraat!
Tussen de start en de finish van deze 72ste Profronde van Noord-Holland zal er een sportief programma worden opgezet in de Vondelstraat. Gratis toegankelijk voor jong én wat ouder!

Sprinttoernooi – Grand Prix TACX
In de Vondelstraat nemen baansprinters het tegen elkaar op. Zowel de jonge baantalenten als enkele bekende baantoppers van de Nationale KNWU-baanselectie gaan hier elkaar betwisten. Namen? Harrie Lavreysen, Sam Ligtlee en Roy van den Berg.

Sport & Spel Zône (not only for kids)
Hier is de hele dag van alles te beleven. Er is een mini sport- en spelfestival waaraan kinderen gratis kunnen deelnemen. Zo kunnen zij een gratis smoothie bij elkaar fietsen, skeelerles nemen, klimmen op de klimtoren en een gat in de lucht springen op de softbungee.
Er kan natuurlijk ook gekeken naar de sprintwedstrijden waaraan diverse talentvolle toppers uit de baanwielersport meedoen. Tussendoor kan de wielerklassieker ook gewoon ter plekke gevolgd worden. Er staat namelijk een megagroot TV-scherm waarop de koers LIVE te volgen is.

De ontknoping van de wielerklassieker is live op TV NH.
Op zondag 13 mei vanaf 15:15 uur is de 72ste internationale Profronde van Noord-Holland ook LIVE te volgen via TV NH, t/m de aankomst en huldiging.

Kijk hier voor meer info.