IJMUIDEN - Beter Stormvogels moet overwinning tegen koploper Pancratius heel ongelukkig laten glippen.

In de uitwedstrijd tegen opnieuw een koploper, t.w. Pancratius uit Badhoevedorp, heeft Stormvogels een heel onnodig gelijk spel behaald. Ten eerste omdat het team van trainer Sjaak Lettinga bij een 0-2-voorsprong in de eerste twintig minuten van de tweede na vele kansen gemist te hebben de wedstrijd definitief op slot had kunnen gooien en ten tweede ging scheidsrechter Smith in de 69ste en 76ste minuut behoorlijk in de fout door twee honderd procent buitenspeldoelpunten aan de Badhoevedorpers toe te kennen waardoor Stormvogels slechts 1 in plaats van 3 zeer terechte punten meenam naar IJmuiden.

Stormvogels trad in Badhoevedorp met hetzelfde elftal aan als in het gewonnen duel tegen Zandvoort en binnen een minuut was het reeds raak door een doelpunt van Stijn van der Voort; een snelle inworp van Huseyin Yilmaz werd door de rechtsback via de paal raak geschoten, 0-1. Stormvogels bleef het spel domineren tot de 20ste minuut en moest hierna toezien dat Pancratius de druk ging verhogen en zich drie mogelijkheden creëerde.

Toch wisten de Vogels in de 39ste minuut hun voorsprong uit te breiden, want na een mooie actie van Yilmaz werd Brian Ezeoke bediend die vervolgens spits Tom van Mierlo heel simpel de 0-2 op het bord liet aantekenen. Op slag van rust was het Thomas Scholten die opnieuw een voorzet van Yilmaz niet binnen kon koppen waardoor de ruststand 0-2 bleef.

Na de rust bleef Stormvogels de bovenliggende partij, maar Yilmaz, Scholten en Van der Voort gingen te nonchalant met de geboden kansen om de voorsprong uit te kunnen breiden. Bovendien keepte Nicolas van Teeffelen een berenpartij: hij ranselde alles uit zijn doel wat mogelijk was.

In de 69ste minuut werd rechterspits Lesley Rienks over de as van het veld aangespeeld terwijl hij opzichtig in buitenspelpositie stond. Dit was de reden, dat de IJmuidense grensrechter Serge Jongejans zij vlag omhoog stak, maar scheidsrechter Smith negeerde dit signaal en liet doorspelen waardoor Rienks doelman Ebbeling kansloos kon laten, 1-2.

En zeven minuten later werd door Smith opnieuw het vlagsignaal van de IJmuidense grensrechter genegeerd: nu mocht centrale verdediger Roy Pot in buitenspelpositie door en zijn harde schot vloog via het lichaam van doelman Ebbeling en de onderkant van de lat weer het veld in alwaar het voor de voeten kwam van invaller Jelle Houben die zonder problemen de bal in de touwen kon jagen, 2-2.

Stormvogels was daarna de kluts kwijt en Pancratius kleunde er stevig in. Grove tackles, opstootjes op ledematen enz. waren het gevolg (zie verder visie trainer Sjaak Lettinga).

Na SCW veertien dagen geleden opnieuw onnodig puntenverlies voor Stormvogels.

Zaterdag a.s. in in Amsterdam-West is ZSGOWMS de volgende tegenstander. Hopelijk hebben de Vogels dan meer geluk!