HEEMSTEDE - In Heemstede heeft Stormvogels een overtuigende overwinning van 0-5 (rust 0-1) op VEW geboekt en door deze overwinning is het nu reeds zeker dat het team van trainer Sjaak Lettinga op de tweede plaats in de eindrangschikking zal eindigen; deze plaats geeft recht om mee te kunnen doen aan de nacompetitie.

Wie doen er daar nog meer aan mee: nummer 12 en 13 van de tweede klasse A; de drie periodekampioenen van de derde klasse A en uit de klasse waarin Stormvogels is ingedeeld, t.w. de derde klasse B, zijn Overbos, IJmuiden en United/DAVO de verenigingen die om de overgebleven twee plaatsen zullen gaan strijden. Wie op de tweede of derde plaats (dit is afhankelijk van de plaats die Stormvogels in de eindrangschikking zal innemen van de tweede periode), doet aan de nacompetitie mee. Plus het team dat het hoogst in de eindrangschikking staat zonder periode.

Bij het zien van de uitslagen werd geconstateerd dat de wedstrijd Pancratius-Robinhood was uitgesteld en meteen werd gedacht, dat Robinhood weer niet opgekomen was en daardoor uit de competitie genomen zal worden door de KNVB. Hierdoor zou Stormvogels in navolging op DCG opnieuw zes punten in mindering krijgen en dan had de huidige standen (inclusief de tweede periodestand) er heel anders uitgezien hebben. Maar later bleek, dat dit duel uitgesteld was vanwege een sterfgeval.

De eerste helft was Stormvogels een stuk beter dan haar tegenstander VEW, maar was onzorgvuldig in de eindpass en de afronding. Zelfs leek het er op, dat het team van de Heemsteedse trainer André Markus de leiding zou nemen halverwege de eerste helft, want bij een uitval verscheen Jasper van der Veldt alleen voor doelman Germain Ebbeling die in eerste instantie de bal los liet, maar in de herkansing redde hij heel goed. In de 32ste minuut kwam Stormvogels eindelijk aan de leiding door Berry Willemse die een voorzet van Thomas Scholten met met hoofd keurig afrondde, 0-1.

Na de rust opnieuw beter veldspel van de Vogeks; de spelers lieten de bal het werk doen en er werd minder met het leder gelopen. Na bijna twintig minuten vergrootte Scholten met een mooie kopbal de voorsprong, 0-2, gevolgd 11 minuten later door opnieuw een doelpunt van Thomas, 0-3. Met nog 12 minuten op de klok wist Glenn Bruinsma doelman Jelle de Vries voor de vierde keer het nakijken te geven en een minuut voordat scheidsrechter K. el Hajjaji drie keer voor het einde floot, wist Stijn van der Voort na een mooie steekpass van Rowan van Eijk de eindstand op 0-5 te bepalen.
Komende twee weken zal er ingehaald worden en daarom speelt Stormvogels pas op 12 mei a.s. thuis tegen VVA/Spartaan. Daarna nog twee duels; IJmuiden uit en United/DAVO thuis. Daarna zal het programma voor de nacompetitie bekend zijn.