REGIO - Kitemarathon Hoek tot Helder prolongeert na het grote succes in 2016 en 2017. Ook in 2018 kan de uitdaging worden aangegaan door een hele dag langs de Noordzeestranden te kitesurfen voor de Hartstichting. Met andere kitesurfers vaart men geld bij elkaar voor de Hartstichting.

Dit jaar gaat het windraam open op zaterdag 18 augustus en deze sluit weer op zondag 21 oktober. Hoek tot Helder vindt pas plaats bij voldoende wind en alleen in het weekend. Deelnemers moeten dit weekend (8 & 9 september) stand-by staan.

Prachtig resultaat in 2016 en 2017
Afgelopen twee edities gingen 60 en 110 goedgetrainde kitesurfers de strijd aan met de elementen. Zij trotseerden 130 km gure en klotsende Noordzee voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Zij voeren langs Neerlands meest iconische stranden: Kijkduin, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort, Bergen aan Zee, Egmond en finish Den Helder. De kitesurfers en totaal 4200 donateurs hebben de eerste twee edities van Hoek tot Helder 47.000 en 95.000 euro opgehaald

Seaside Sports
Ook Nikki Dreijer van Seaside Sports doet mee aan Hoek tot Helder. Vroeger deed Nikki altijd mee aan een sponsorloop voor het goede doel. Zo moest ze rondjes rennen om het Teylersplein, en rende tot ze niet meer kon. Nu gaat ze 130 kilometer kitesurfen samen met haar broer Didier.
Nikki had minimaal 750 euro nodig om mee te doen; inmiddels staat ze al op 810 euro.

Wilt u ook Nikki sponsoren? Klik dan hier.