VELSEN - In Oktober 2021 bestaat de Velser Basketball Club Akrides 60 jaar. Een bijzonder jubileum voor veel leden, en een prachtige heropstarting van wat hopelijk een 'normaal' seizoen wordt, na 2 voortijdig gestopte Corona-seizoenen.

Om het nieuwe seizoen een goede start te geven, heeft Akrides een start-toernooi georganiseerd voor leden en hun families. Op 29 augustus was het zo ver; "Er waren 12 teams met meer dan 100 mensen aanwezig die in een goede sfeer hun wedstrijden hebben gespeeld. Naast dat het fijn was om elkaar weer te zien, bleek de liefde voor het spelletje ook zeker niet verloren te zijn gegaan", aldus Onno Oosterhof, voorzitter van de club.

Aan het begin van het toernooi is het jubileum-logo van de club onthuld, ontworpen door Britt Valstar, een van de clubleden. Met veel trots wordt dit jaar teruggekeken op 60 jaar basketball in IJmuiden, en dit zal niet stilletjes voorbij gegaan worden door de club. Over een maand, op 1 en 2 oktober vinden meer feestelijkheden plaats in Sporthal IJmuiden Oost.