VELSEN-ZUID - Reda Kharchouch was vrijdagavond weer eens het goudhaantje van Telstar. De topscorer van de Witte Leeuwen hielp de ploeg van trainer Andries Jonker eigenhandig langs MVV.

Na een slordige beginfase kregen de Witte Leeuwen een strafschop tegen na een overtreding op Anthony van den Hurk. Laatstgenoemde wist zelf vanaf elf meter te scoren. Vervolgens waren Pattynama (schot naast) en Van Doorm (paal) gevaarlijk voor Telstar, maar zorgden niet voor de gelijkmaker evenmin als Gilmour die Bertrams zag redden.

Telstar begon niet best in de tweede helft, maar Kharchouch bewees zijn waarde weer eens, en scoorde met links de gelijkmaker. In de laatste twintig minuten kreeg de thuisploeg vervolgens kans op kans, maar zowel Kharchouch, Gilmour als Van Doorm kregen de bal niet in het doel. Elf minuten voor tijd scoorde Kharchouch dan toch zijn tweede doelpunt van de avond met een mooie volley. Het betekende alweer zijn achttiende treffer van het seizoen en een belangrijke zege voor Telstar: 2-1.