VELSEN - Op dinsdagavond 17 augustus vindt bij honk- en softbalvereniging Rooswijk in Velsen-Noord een Slowpitchtraining plaats. Iedereen is welkom. De begeleiding van de training wordt verzorgd door spelers uit het Nederlandse Slowpitchteam. De training is gratis en start om 19.30 uur. Aanmelden kan via www.rooswijk.nl.

De training dinsdag 17 augustus is gericht op iedereen die onze sport een keer wil uitproberen. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan pitchen, slaan, techniek en tactiek. Lijkt het je leuk om een keer een bal weg te slaan, een vangbal te maken, of lukt het jou misschien wel om de bal over de hekken te slaan? Ben jij 17 jaar of ouder? Meld je snel aan voor onze gratis training! Materiaal is aanwezig bij Rooswijk.

Iedereen kan slaan
Slowpitch softbal is de laagdrempelige variant van softbal. Slowpitch is gemakkelijker dan honkbal of softbal, omdat de werper de bal met een grote boog aangooit. Iedere slagman/ slagvrouw kan de bal daarom gemakkelijk raken en het veld inslaan. Daardoor gebeurt er ook veel in het veld en dat maakt het spelletje zo leuk. Bij Rooswijk wordt Slowpitch recreatief gespeeld. Het team bestaat uit zowel mannen als vrouwen en er wordt wekelijks getraind.