VELSERBROEK/TEL AVIV - Linda Bolder stopt met haar judo-carrière. Dat meldt de in Velserbroek geboren judoka op haar facebookpagina.

De 29-jarige Bolder kan niet langer de motivatie vinden om zich helemaal te geven voor de topsport. Bolder kwam uit in de klasse tot 70 kilogram. In 2013 won ze de zilveren medaille op het Europees kampioenschap. Sinds 2015 kwam Bolder uit voor Israël, in de hoop zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. In haar gewichtsklasse legde ze het in Nederland vaak af tegen concurrente Kim Polling.

Bolder haalde de Spelen in Rio en eindigde daar als zevende. Op haar facebookpagina schrijft ze: "Na de Olympische Spelen heb ik moeite gehad om de motivatie te vinden die nodig is om honderd procent op de wedstrijden te verschijnen. Het mooie aan judo is dat je op 90 procent niet mee kan doen voor de prijzen. Het was een moeilijke beslissing voor mij, aangezien volgend jaar de Europese kampioenschappen in Israël worden georganiseerd en ik hier dus niet aan zal deelnemen."