WIJK AAN ZEE - David Anton Guijarro heeft vandaag na een spannende ontknoping de Tata Steel Challengers gewonnen. Daarmee verdient hij een plaats in de Tata Steel Masters 2021. De laatste ronde van het Tata Steel Chess Tournament begon vandaag met een groot applaus voor Fabiano Caruana, die gisteren al de Tata Steel Masters wist te winnen. Vandaag eindigde zijn partij met zwart tegen Vladislav Artemiev in nog een overwinning voor Caruana. Daarmee behaalt Caruana een indrukwekkende score van 10 punten uit 13 partijen. Caruana blijft nog even in ons land, want op dinsdag 28 januari speelt hij in Den Haag het Torentje Schaak simultaan-toernooi in het Tweede Kamergebouw.


In de Tata Steel Masters speelde Anish Giri vandaag vandaag met wit tegen Jorden van Foreest. Hun partij eindigde in remise, waarmee Jorden het Tata Steel Chess Tournament afsluit als beste Nederlander. Beginnend met de laagste rating van het hele veld, heeft Jorden zich tijdens deze editie van het Tata Steel Chess Tournament ontpopt als een schaker van wereldklasse. Roven Vogel uit Duitsland heeft de Tata Steel Qualifiers (voorheen de Toptienkamp) gewonnen en mag volgend jaar debuteren in de Tata Steel Challengers. Het Tata Steel Chess Tournament 2021 vindt plaats van 15 tot en met 31 januari 2021.

Staal en schaken: creativiteit en innovatie

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus. Staal maken is een hightech proces met een cruciale rol voor innovatie. De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het bedenken van slimme oplossingen om processen en producten verder te verbeteren. Dat is waardoor het staalbedrijf erin slaagt om topproducten te leveren aan zijn klanten, waarmee die zich in hun markten kunnen onderscheiden. Tegelijkertijd levert Tata Steel door product- en procesinnovaties een bijdrage aan het realiseren van een duurzame samenleving.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com

.