VELSEN-NOORD - Op zaterdag 31 oktober was de eerste van een serie van drie speciaal georganiseerde handbal clinics die worden gehouden in de Kinheimhal. De clinics worden georganiseerd voor de jeugd van HCV'90 en waren ook opengesteld voor vriendjes en vriendinnetjes om kennis te maken met de handbalsport. De opkomst was erg goed mede omdat de competities op dit momenteel stil liggen en veel kinderen nu staan te springen om te handballen. Door het aanbieden van de serie clinics wordt het mogelijk om weken achtereen tientallen kinderen aan het bewegen te houden.


De deelnemende jeugd, verdeeld in de drie groepen leeftijdscategorieën 8-10, 11-13 en 13-16, werden getraind door de twee Jong Oranje U21 spelers Noah van Wieringen en Tom Zwarthoed. Beide spelers, die ook onder contract staan bij BENE-League clubs Hurry-Up en HV KRAS/Volendam, hebben de deelnemers flink in het zweet gewerkt. Er werden competitiegerichte spelletjes gespeeld, maar ook het positiespel en afronding kwamen aan bod door middel van veelzijdige oefeningen. Uitdaging, competitie en in beweging blijven waren de codewoorden en bovenal stond het plezier en meedoen in je eigen kunnen voorop! Het was een leerzame en uitdagende ochtend voor de betrokken jeugd. Aan het einde werden de trainers verwend door de kinderen met een heerlijke traktatie van Bakkerij Schoone.

Aanstaande zaterdag 7 november om 13:00 wordt de volgende clinic gehouden. Dit keer met toptrainer Mark Ortega, de Amerikaanse bondscoach in dienst bij Dames eredivisionist HV KRAS/Volendam. Hij zal samen met zijn assistent Christiaan Alders en topkeeper Nicole Rep de groepen een unieke middag geven. Ook zal eredivisie scheidsrechter Roos van Beek van de partij zijn.

Op 14 november vervolgd de derde clinic in de serie. Dan zal een ASM-handbaltraining (Athletic Skills Model) georganiseerd onder leiding van ASM-specialist Fiona Scherpenzeel. Zij zal de nieuwste handbal methodes aanbieden de deelnemende kinderen.

Mochten er andere geïnteresseerden zijn, tussen de 8 en 16, dan is het mogelijk gratis mee te doen. Geef je op bij HCV'90 via het emailadres: toernooi@hcv90.nl; Of via de contactgegevens op de website www.hcv90.nl;

Hierbij geldt wel wie eerst komt eerst maalt en vol is vol.