ALKMAAR - Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer hebben Jong AZ en Telstar maandagavond de punten gedeeld. De Noordhollandse derby in de Keuken Kampioen Divisie eindigde zoals die begon: 0-0.

Het was met name in de eerste helft weinig verheffend wat beide ploegen op het veld lieten zien en beide keepers leken dan ook een rustige avond tegemoet te gaan.

Na de rust moesten zij echter wel in actie komen. Sem Westerveld van Jong AZ onderscheidde zich eerst door een kopbal van Aktas te keren. Een ruim kwartier voor tijd kreeg Telstar een nog grotere kans toen scheidsrechter Eijgelsheim een handsbal constateerde. De bal ging op de stip, maar Westerveld wist ook te redden op de penalty van Giousis. In de slotminuut kregen beide ploegen nog een kans. Een inzet van Bensabouh van telstar werd van lijn gehaald en keeper Ronald Koeman jr. moest zich aan de andere kant nog strekken om Pynadath van het scoren af te houden.