HOORN - Hollandia heeft voor de derde wedstrijd op rij punten laten liggen en ziet de achterstand op koploper Hoogeveen oplopen naar vijf punten. Trainer Anand Jagdewsing en zijn team baalden zondag dan ook flink na afloop, toen het in de slotfase onderuit ging tegen RKVV Velsen (2-3).

De thuisploeg toonde tegen Velsen veerkracht door zowel in de eerste als de tweede helft terug te komen van een achterstand. Na een half uur wordt de ban gebroken door mischa Plug die de 0-1 inkopt na een corner. Mukthar Suleimani wist nog voor de rust voor de gelijkmaker te zorgen.

Toch gaat het in de tweede helft weer mis bij een corner als de bal voor Gilermo Pengel belandt die Velsen op een hernieuwde voorsprong brengt. De Hoornse formatie weet echter weer de rug te rechten en komt via Joost Ruttenberg terug op 2-2. Vier minuten voor tijd betekent een overtreding van Buurman een strafschop voor de gasten die door Plug achter keeper Joey Wiese wordt geschoten. Ditmaal blijkt de resterende tijd tekort voor Hollandia om zich nog eens terug te knokken.