IJMUIDEN - Op sportpark Zeewijk heeft een hardwerkend Stormvogels koploper Kagia uit Lisserbroek haar eerste puntenverlies toegebracht, 1-1. Over de hele wedstrijd had het team van trainer Sjaak Lettinga optisch het iets betere van het spel, maar in vergelijking tot de laatst gespeelde wedstrijd tegen Kon.

HFC miste de IJmuidenaren duidelijk power in de voorhoede. In die wedstrijd scoorden Etkin Zivkara en Gregory van Nieuwkoop ieder tweemaal, maar beide spelers ontbraken nu bij de voorwaartsen: Zivkara stond met een enkelblessure langs de kant en Van Nieuwkoop verhuisde naar het centrum van de verdediging omdat Rowan van Eijk nog steeds geblesseerd is en Roy Schoorl tijdens de training van donderdag jl. dusdanig geblesseerd raakte zodat hij niet fit genoeg was. Omdat beide verdedigingen heel sterk voor de dag kwamen, werden beide doelmannen de hele wedstrijd niet al te veel op de proef gesteld. De veel scorende (13 doelpunten) Kagia-spits Thijs van der Schinkel werd het hele duel door de IJmuidense verdediging aan banden gelegd. Kagia nam voor de rust een voorsprong: Stormvogels kwam zeven minuten voor tijd door verdediger Van Nieuwkoop langszij; daarmee liet Van Nieuwkoop zijn collega-aanvallers zien hoe er gescoord moet worden. Het was zonder kijf een doelpunt uit het hoe-het-precies-moetboekje!

De eerste kans van de wedstrijd was in de derde minuut voor Kagia. Op rechts werd Pascal Timmermans mooi vrij gespeeld en vanaf 9 meter trachtte hij met een diagonale pegel doelman Germain Ebbeling het nakijken te geven, maar met een katachtige reactie ranselde hij de bal uit het doel. Het duel kabbelde daarna over en weer en waarbij Stormvogels vooral uit hoekschoppen heel gevaarlijke situaties voor het doel van het team van trainer Rene Ras creëerde. En licht tegen de verhouding in nam Kagia in de 32ste minuut de leiding. Pascal Timmermans mocht vanaf pl.m. 30 meter op rechts een directe vrije schop nemen en zijn diagonale keiharde schot vloog keihard in de korte hoek het IJmuidense doel in, 1-0. De Stormvogels-verdediging en doelman Ebbeling gingen bij deze openingstreffer niet vrijuit.De tweede helft was een kopie van het eerste part. Na een kwartier was Roy Woning van Kagia bij een van de weinige kansen de weg kwijt door in kansrijke scoringspositie te staan finaal over de bal te trappen.

In de 69ste minuut mocht Thierry Schilder, afkomstig van Marken en door een langdurige blessure een paar weken geleden weer wedstrijdfit verklaard, op komen draven als vervanger voor Berry Willemse, ging de rechterspitspositie bezetten en dat deed hij als debutant niet onverdienstelijk.In de 83ste minuut besloot Van Nieuwkoop de verdediging met de nodige risico’s te gaan verlaten om zijn falende aanvallende collega’s een handje te gaan helpen en met succes! Een verre pass van achteruit van Joshua Jansen werd met het hoofd van Thomas Scholten verlengd om vervolgens in bezit te komen van Van Nieuwkoop. Op een heel mooie en subtiele manier werd de bal door Gregory aangenomen, zijn tegenstander subliem uitgespeeld en op magnifieke wijze werd de bal diagonaal in het vijandelijke doel gedeponeerd, 1-1.Na dit doelpunt werd het duel rustig uitgespeeld en werd het gelijke spel na afloop als een overwinning gevierd. Stormvogels heeft duidelijk laten zien dat het na de treurige oktobermaand (2 punten uit 4 wedstrijden) gelukkig weer op de goede weg is. Dit was overigens de eerste wedstrijd van de tweede periode.Zaterdag staat de uitwedstrijd in Nieuw Vennep tegen FC VVC op het programma.