OOSTERBEEK - Net als vele andere sportbonden heeft ook het Nederlands Handbalverbond besloten dat er per direct een einde wordt gemaakt aan alle competities in verband met de coronacrisis. Dit betekent dat er geen kampioenen worden uitgeroepen en dat er geen promotie/degradatieregeling zal zijn. Eerder lieten ook al o.a. de bonden van het zwemmen (KNZB), volleybal (Nevobo) en basketball (NBB) weten dat de competities per direct beëindigd zijn. De nationale voetbalbond (KNVB) heeft hier nog geen beslissing over genomen en volgt vooralsnog de richtlijnen van het RIVM t/m 6 april.


In een persbericht liet het NHV dinsdagavond weten:

Nu duidelijk geworden is dat een herstart van onze handbalcompetities niet meer mogelijk is, heeft het bondsbestuur van het NHV besloten alle competities 2019/2020 met ingang van heden als beëindigd te beschouwen. Dit heeft diverse consequenties voor wat betreft de eindrangschikking en de daarbij behorende promoties en degradaties.

Het spijt ons te moeten mededelen, dat de competitie 2019/2020 geen reglementaire promotie/degradatie kent. Ook daar waar een team al reeds zeker van promotie dacht te zijn of op een plaats stond die mogelijk promotie tot gevolg kon hebben.

Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt. Met name voor alle teams in de verschillende competities die in de rangschikking bovenaan stonden.

Het bondsbestuur is echter weloverwogen tot dit besluit gekomen. Daar waar promoties zijn, zullen er namelijk ook degradaties plaats moeten vinden. De competitie was in veel gevallen echter nog in een dusdanige beslissende fase, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie- / degradatieregeling te handhaven.