AMSTERDAM - Ajax heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de KNVB-Beker door in de Johan Cruijff Arena te winnen van PSV. Sébastien Haller was met twee doelpunten in kort tijdbestek beslissend (2-1).

Na een rustige openingsfase waarin Ajax wel het meeste balbezit heeft weet Haller tussen de 19e en 24e minuut toe te slaan. Eerst doet hij dat na een handig passje van Davy Klaassen. De Fransman neemt de bal goed aan en laat keeper Unnerstal kansloos. Nauwelijks vijf minuten later is het opnieuw raak als Haller profiteert van slordig balverlies van Pablo Rosario. Dat Ajax niet verder uitloopt voor rust is een wonder want zowel Alvarez, die over kopt, als Tadic (schot over) krijgen de kansen hiervoor. Aan de andere kant krijgt PSV één goede mogelijkheid, maar Donyell Malen schuift de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Een klein kwartier na rust komt die aansluiting er alsnog als Denzel Dumfries goed doorkomt. Hij wil voorgeven op Malen, maar Jurriën Timber zit er tussen en glijdt ongelukkig de bal in eigen doel. Ondertussen krijgen zowel Tagliafico als Rensch geel die daardoor beiden de halve finale aan zich voorbij moeten laten gaan. PSV probeert aan te dringen, maar het is Ajax wat in de slotfase het gevaarlijkste is. Zowel Neres, Tadic als Blind krijgen de bal niet langs Unnerstal. In de blessuretijd weet Klaassen nog een inzet van Dumfries van de lijn te keren waardoor het bij 2-1 blijft.