IJMUIDEN - Afgelopen zondag is de 41jarige IJmuidense Mindfulness trainer Kelly Schockman na 8 dagen fietsen door Nicaragua met Cycle for Plan weer thuisgekomen bij haar gezin.

Een uitdagende mountainbike tocht waarmee zij samen met 16 andere bikkels de strijd aan ging tegen tienerzwangerschappen en kindhuwelijken en zich hiermee heeft ingezet om levens van meisjes in Nicaragua, het op één na armste land in Latijns-Amerika, positief te veranderen.

’Grensverleggend was de fietstocht van 535 kilometer met 8000 hoogtemeters. Zowel fy-siek als mentaal.’ zegt Schockman. ‘Nooit gedacht mijn mindset zo extreem uit te hoeven dagen, maar het is gelukt’, vervolgt zij tevreden. Schockman is nu herstellende van zwaar gekneusde ribben, hand en kaak. ‘De route en wegen waren extreem uitdagend en hal-verwege de route ben ik ten val gekomen, maar het mooie gezamenlijke doel maakte dat ik snel na de val weer op de fietst stapte.’ Schockman heeft tijdens de route projecten be-zocht en met eigen ogen kunnen zien welk verschil het ingezamelde sponsorgeld maakt. ‘De persoonlijke gesprekken met tienermeisjes die deelnamen aan de projecten hebben zoveel indruk op mij gemaakt, we maken oprecht verschil.’ j De afgelopen 9 maanden heeft Schockman al haar aandacht gegeven aan het inzame-len van de minimaal benodigde € 4.000 sponsorgeld. Samen met de andere deelnemers van de fietstocht heeft zij een totaalbedrag van € 129.888 ingezameld. Deze opbrengst komt ten goede aan educatie van meisjes, want in Nicaragua is 28% van de meisjes on-der de 18 zwanger.

‘Ik hoop hiermee anderen te inspireren en motiveren zich ook belangeloos in te zetten voor een ander. Mijn aandacht gaat nu eerst uit naar fysiek herstellen en nagenieten van het mooie resultaat dat we hebben neergezet. Daarna wil ik mij zeker verder inzetten om kin-deren over heel de wereld te steunen in hun ontwikkeling. Op welke wijze weet ik nog niet, maar dat deze weer gekoppeld zal zijn aan een persoonlijke uitdaging is vrijwel ze-ker.’

Grote dankbaarheid gaat uit naar de donateurs, sponsors en vrijwilligers die Schockman hebben geholpen dit prachtige positieve resultaat neer te zetten. Wil je zien welke uitda-gingen de deelnemers hebben doorlopen? Een filmploeg heeft de prachtige reis gedo-cumenteerd, zie www.bit.ly/KellyFlowt.