ALMELO - In een leuk duel heeft Go Ahead Eagles met het kleinst mogelijke verschil weten te winnen van Telstar. Routinier Jacob Mulenga zorgde al na vijf minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd.


Vanwege een bevroren veld in Deventer werd het duel gespeeld in het stadion van Heracles Almelo. Daar wist Mulenga al na vijf minuten de score te openen. Waar hij in eerste instantie nog stuitte op keeper Schendelaar, daar wist Lucassen de bal opnieuw in te brengen en nu kopte de spits raak. Nadien waren er kansen over en weer. Mulenga kreeg nog een goede kans en aan de andere kant moest keeper Jay Gorter aan de bak bij een een venijnig schot van Bronkhorst.

Ook na de rust waren er mogelijkheden voor beide ploegen. Het dichtst bij was Antone Rabillard wiens mislukte voorzet op de lat belandde. Telstar probeerde het ook nog meerdere malen, maar Gorter, het hele seizoen al goed op dreef, liet zich wederom niet passeren en verbrak daarmee het clubrecord van Remko Pasveer door voor de zestiende keer dit seizoen de nul te houden.