VELSEN - Sinds dit seizoen kan iedereen bij honk- en softbalvereniging Rooswijk terecht om te Slowpitchen. Slowpitch Softbal is een hele laagdrempelige en recreatieve variant van het softballen. De spelvorm is erop gericht dat iedereen kan meedoen en er veel gebeurt in het veld. Dat maakt het spelletje zo leuk. Bij Rooswijk kun jij meedoen aan trainingen en wedstrijden.

Slowpitch is gemakkelijker dan honkbal of softbal, omdat de werper de bal met een grote boog aangooit. Iedere slagman/ slagvrouw kan de bal daarom gemakkelijk raken en het veld inslaan. Deze sport wordt bij Rooswijk gespeeld in een gemengd team van mannen en vrouwen. Het seizoen van deze zomersport loopt van begin april tot eind september.

Populair
In de ons omringende landen wordt Slowpitch Softbal actief gespeeld. Zo spelen bijvoorbeeld in Groot-Brittannië al meer dan 10.000 mannen en vrouwen Slowpitch. In de Verenigde Staten vind je bij wijze van spreken op elke hoek van de straat een sportveld waar het spel wordt gespeeld. Daar wordt Slowpitch door vele miljoenen mannen en vrouwen gespeeld. In Nederland is deze variant sterk in opkomst. Jaarlijks worden er diverse toernooien georganiseerd en sinds kort is deze sport ook op competitieniveau te spelen.

Interesse?
Ons spelletje nog nooit gespeeld? Geen nood. Deze variant is een ideale kans om onze sport een keer uit te proberen. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan pitchen, slaan, techniek en tactiek. Lijkt het je leuk om een keer een bal het verre veld in te slaan, of lukt het jou misschien wel om de bal over de hekken te slaan? Ben jij 16 jaar of ouder? Meld je snel aan voor ons nieuwe team. Meer info en aanmelden kan via info@rooswijk.nl.