IJMUIDEN - Dinsdag 6 november jl. speelde Stormvogels thuis een bekerduel tegen de reserves van derdedivisieclub Odin’59 uit Heemskerk en moest met lede ogen toezien dat het versterkte team van trainer Richard Klijn met een zeer verdiende 1-4-overwinning huiswaarts keerde.

Gehandicapt trad het team van trainer Sjaak Lettinga aan tegen Odin’59 2. Door verschillende oorzaken bleven Danny Blok, Rowan van Eijk, Roy Schoorl en Gregory van Nieuwkoop buiten de selectie en nam Floris Serné de plaats onder de lat van Germain Ebbeling in. Het versterkte Odin’59 2 kon van een vijftal eerste-elftalspelers in dit bekerduel gebruik maken, onder wie Bas Kansen, Billy Tavares en Jeffrey Klijbroek, die op het middenveld met kop en schouders boven een ieder uitstak en de ene na de andere pass van zijn voet liet gaan

Onder het toeziend oog van hun hoofdtrainer Richard Plug (op krukken n.a.v. het verkrijgen van een nieuwe knie) kreeg Stormvogels in de tiende minuut haar eerste kans: een voorzet van Rick van Westen werd door Thomas Scholten onkundig behandeld waardoor de bal van zijn lichaam wegsprong. Zes minuten later haalde doelman Serné met zijn vingertoppen de bal uit de benedenhoek na een vernietigend schot van de bonkige spits Frits Kramer.

Halverwege de eerste helft opende Kramer, na een assist van Tavares, met een mooie omhaal de score, 0-1. Met een afstandsschot van zo’n 25 meter vergrootte Klijbroek in de 29ste minuut de voorsprong voor zijn team, gevolgd twee minuten later door een doelpunt van Milan Vissie, 0-3.

In de 33ste minuut kon Stormvogels wat terugdoen door Etkin Zivkara, die een voorzet van Berry Willemse kon afronden, 1-3. Nog was de koek voor de Heemskerkers nog niet op, want op slag van rust was het door geklungel in de IJmuidense defensie een wassen neus voor Klijboer zijn tweede doelpunt te maken en daarmee de ruststand op 1-4 te brengen.

De tweede helft zijn er weinig wapenfeiten te noteren: Odin’59 2 vond de ruststand uitstekend en men vond het niet meer nodig zich extra in te spannen. Halverwege de tweede helft mochten Joey Wolthuis, Ozan Kutlu en Brian Ezeoke hun kunsten aan hun trainer Lettinga laten zien. Een minuut voor het einde verscheen Wolthuis alleen voor doelman Sven Koning, die met zijn voet redding kon brengen.

Zaterdag a.s. komt Kon.HFC naar sportpark Zeewijk. Het tweede speelde in Amsterdam tegen WH-HEDW 6 en won met 0-4. Doelpuntenmakers: Brian Ezeoke 2 en Joey Wolthuis plus Rick van Westen een keer. De rust- wed tevens de eindstand. Stormvogels 3 speelde thuis tegen Wijk aan Zee 6 en won met 3-2 door doelpunten van Mark Tol, Ronald van der Lugt en Nick van Kampen, de maker dus van het winnende doelpunt. Het eerste team van de vrouwen won met 7-0 van DSS 3. Na een stroef begin vielen er zes doelpunten op rij voor de rust en na de thee vonden de vrouwen het genoeg en scoorden slechts een keer, 7-0! Joann Kruijf maakte een hattrick.