VELSEN-ZUID - Telstar is vrijdagavond in een avond vol frustraties onderuit gegaan tegen RKC Waalwijk. De Witte Leeuwen hielden in een matige eerste helft nog stand, maar kreeg wel vier gele kaarten in kort tijdsbestek en zag na de rust de Brabanders drie maal scoren.

In de eerste vijfenveertig minuten gebeurde er bitter weinig op het veld. De thuisploeg kreeg via Ondaan de eerste kans, maar hij schoot in het zijnet en RKC had de score moeten openen toen Sow de paal raakte.Verder kenmerkte de eerste helft zich door de vier gele kaarten die scheidsrechter Blank kort achter elkaar gaf aan Van Huizen, Najah, Rossi en Ondaan.

Telstar had kort na de rust een voorsprong kunnen pakken toen Moreira een vrije trap op de paal schoot, maar vervolgens ging alles mis voor de ploeg van Mike Snoei. Na een uur spelen kon Daan Rienstra aanleggen van twintig meter om met een mooi schot de score te openen en zes minuten later was het Darren Maatsen die van dichtbij de 0-2 achter Zonneveld schoot. Nog erger werd het toen Dylan Seys de bal in de korte hoek plaatste en de eindstand op 0-3 bepaalde in een frustrerende avond voor Telstar.

Telstar - RKC Waalwijk (0-3)
61. Rienstra 0-1
67. Maatsen 0-2