VELSEN-ZUID - De kater van het missen van de promotie is nog niet helemaal verwerkt bij Telstar, maar de trots begint langzaam de overhand te krijgen op sportpark Schoonenberg.

Spelers, technische staf, directie en supporters keken dinsdagavond in club West terug op een memorabel seizoen van de Witte Leeuwen en kwamen gezamelijk tot de conclusie dat er iets was neergezet om trots op te zijn. Telstar miste dan weliswaar de promotie naar de eredivisie maar de club heeft ook iets losgemaakt in de regio. "Ik zie weer kinderen sporten in een Telstar-shirt", aldus Frank Korpershoek die net als zijn trainer Mike Snoei nog wel de pijn voelt van het ontbreken van een kroon op een prachtig seizoen.'

Gouden Stier inruilen voor promotie
'Snoei won dan wel de Gouden Stier als beste trainer van de Jupiler League, maar had die prijs graag ingeleverd voor promotie van zijn ploeg naar de eredivisie. "Ik heb nog steeds een wat ontevreden gevoel in mijn flikker zitten."

De supporters namen ook afscheid van de vertrekkende spelers: Jerdy Schouten gaat naar Excelsior, huurling Andrija Novakovic keert terug naar Reading en huurling Senne Lynen gaat weer naar Club Brugge. Edo Knol gaat zijn geluk beproeven in de tweede divisie bij Rijnsburgse Boys. Melvin Platje en Mohamed Hamdaoui staan in de belangstelling van diverse clubs, maar hebben nog geen beslissing genomen over hun toekomst.

Desondanks zei Snoei gisteravond dat hij verwacht ook komend seizoen weer met Telstar om de prijzen te kunnen spelen. Telstar eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats in de Jupiler League en werd in de halve finales van de play-offs uitgeschakeld door de latere promovendus De Graafschap.