VELSEN - Op zondag 9 september is de 26e editie van de Pierloop Velsen. Zoals gebruikelijk heeft deze feestelijke loop consequenties voor het verkeer in een aantal delen van IJmuiden. Hieronder de belangrijkste gegevens

Op zondag 9 september is de Pierloop Velsen. Honderden enthousiastelingen – jong en oud, mannen en vrouwen, particulieren en bedrijventeams – lopen van de start in een grote lus door IJmuiden naar de finish in de Lange Nieuwstraat - Plein 1945. De starts van de jeugdloop, 5 km, 10 km en 15 km afstand zijn ’s morgens op de Wilgenstraat bij Sporthal Oost. De start van de Guppenloop is ’s morgens op de Lange Nieuwstraat ter hoogte van Velserhof.

Verkeershinder Om ongeveer 10.30 uur, als de jeugdloop begint en bij de start van de 5, 10 en 15 km loop, zijn een paar straten afgesloten. Het gaat dan om de Wilgenstraat, Cederstraat, Meeuwenlaan, Kievitlaan en Nachtegaallaan. Tussen 10.30 en 13.00 uur staat het verkeer – soms lang – stil op de Lange Nieuwstraat en de dwarsstraten (de noord-zuidverbindingen). Dat kan tussen de 5 en 15 minuten duren. Denk aan de oversteek Zeeweg bij Heerenduinweg; bij de oversteek/passage Spaarnestraat; oversteek Marktplein/Lange Nieuwstraat; oversteek Heerenduinweg/Kruisberglaan; oversteek Dokweg / Badweg; oversteek Dokweg (rotonde); Marconistraat is afgesloten; oversteek Moerbergplantsoen; oversteek Planetenweg/Stadspark; finish opPlein 1945.VanafVelserhof tot aan Plein 1945 is het fietspad afgesloten. Ook is een stuk van het fietspad op de Heerenduinweg tijdelijk afgesloten.

Verkeersregelaars doen hun best De organisatie zet veel vrijwillige verkeersregelaars in, zodat het verkeer van zoveel mogelijk straten gebruik kan blijven maken. Houd u er rekening mee dat u regelmatig moet wachten tot de lopers voorbij zijn. De verkeersregelaars doen hun uiterste best om ieders veiligheid te bewaken: van de lopers, de toeschouwers en de verkeerdeelnemers. Wij vragen uw begrip voor hun lastige taak! (foto: Friso Huizinga)