VELSEN-ZUID - In het stadion van Telstar is een einde gekomen aan het verblijf in de Vierde Divisie voor RKVV Velsen. De ploeg van de afscheid nemende trainer Ronald Dooijeweerd ging na een enerverend duel en lange strafschoppenserie onderuit tegen RKHVV.

Vanwege een jeugdkamp op het eigen complex in Driehuis week men uit naar het Telstar Stadion en daar kwam het duel tegen het eind van de eerste helft op gang. Nadat keeper Profijt rood zag voor hands buiten het strafschopgebied moest de thuisploeg met 10 man verder en keek het even later ook nog tegen een achterstand aan door een fraaie treffer van Bugter.

De gasten uit Huissen kwamen kort na rust zelfs op 0-2 door een doelpunt van Sissing en zodoende leek het duel beslissend. De tien van Velsen knokten zich echter bewonderingswaardig terug en een kwartier later stond het dankzij Floris Reurts en Mark Kloosterboer zelfs 2-2.

In de verlenging namen de gasten via Schildering een hernieude voorsprong, maar vlak voor tijd kopte inaller Connor Looij de 3-3 binnen. De strafschoppenserie was er eentje om niet snel te vergeten want Velsen miste enkele malen, maar keeper Flecken hield keer op keer zijn ploeg op de been. Bij de 32e strafschop van de middag moest hij capituleren en was de degradatie van RKVV Velsen een feit.