DOETINCHEM - De Graafschap heeft zich hersteld van de nederlaag bij Almere City FC door vrijdagavond het thuisduel tegen Telstar te winnen. De ploeg van trainer Mike Snoei een stand die al bij rust bereikt was.

Voor de oefenmeester en nog eens zes spelers was het een weerzien met hun oude werkgever. De Graafschap was van meet af aan de betere ploeg, en dat resulteerde na een kwartier in een voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Seuntjens en Lelieveld kon Joey Konings via de binnenkant van de paal raak schieten. Telstar kreeg vervolgens een goede kans op de gelijkmaker, maar Fernandes mikte in vrije positie hoog over. Net op het moment dat Telstar nog een paar keer gevaarlijk werd sloeg de thuisploeg toe. Ralf Seuntjens werd op maat bediend door Konings en bepaalde de ruststand op 2-0.

Dezelfde Seuntjens verzuimde na rust om de genadeklap uit te delen, maar toch was er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Men kreeg nog een aantal mogelijkheden en controleerde het duel waardoor de zege geen moment in gevaar kwam.