BLOKKER - In de 1e Klasse van het vrouwenvoetbal is de confrontatie tussen de Blokkers en RKVV Velsen in een puntendeling geëindigd. In een doelpuntrijk duel nam De Blokkers tot driemaal toe een voorsprong, maar deze werd telkens net zo makkelijk weer weggegeven.

Dat laatste feit was ook een gegeven waar trainer Luc Ebbeling zich het meest aan stoorde. 'Je hebt het met eigen ogen gezien, we hebben alle tegendoelpunten letterlijk zelf cadeau gedaan.Al met al ben ik zelfs blij dat we deze niet verliezen, maar eigenlijk hadden wij de wedstrijd na de 2-1 toen Denise Wouda een grote kans kreeg moeten beslissen. Toch zie ik de laatste weken ook een hoop positieve dingen in onze ploeg waarop wij kunnen voort borduren.' Zijn collega Marc Schols van RKVV Velsen had vervolgens een vrijwel identiek verhaal. 'Ik vind juist dat wij de doelpunten te makkelijk hebben weg gegeven waardoor wij ons telkens weer terug in de wedstrijd moeten knokken. Ik miste hier vandaag twee belangrijke basisspeelsters, want ik denk dat wij normaal gesproken van De Blokkers moeten kunnen winnen.'

Gelijk
Uiteindelijk moesten beide teams zich dan toch tevreden stellen met een punt waar de gehele wedstrijd ook gelijk op ging. De Blokkers nam na ruim tien minuten een voorsprong toen Larissa Smit in twee instanties raak schoot. Binnen een minuut zorgde slordig balverlies er voor dat de snelle Rona Mosterd in stelling werd gebracht hetgeen de gelijkmaker opleverde. Met een verwoestende uithaal bracht Smit haar ploeg vervolgens weer op voorsprong, waarna Wouda de al genoemde kans om zeep hielp. De ploegen gingen met een gelijke stand rusten om dat er na een corner een scrimmage voor het doel van De Blokkers ontstond waarbij Tamara Cuvelier het laatste zetje gaf.

De tweede helft was net een aantal minuten op gang toen Suzanna Deckers de thuisploeg voor een derde maal op voorsprong schoot. Het lukte de thuisploeg opnieuw niet om deze voorsprong vast te houden en wederom door slordig balverlies. Een ervaren speelster als Rona Mosterd weet hier uiteraard wel raad mee en bracht Velsen weer op gelijke hoogte. Wat volgde was een fase van twintig rommelige, maar wel spannende minuten waarin er niet meer gescoord werd.