VELSEN - Het 40ste Familie & Vriendentoernooi is dit seizoen op zondag 26 november 2017 van 09.00 tot 18.00 uur in sporthal Zeewijk te IJmuiden.

Bij dit toernooi is het de opzet dat de leden van de “BC Velsen” spelers uitnodigen die nog nooit geshutteld hebben, (bv. neven, nichten, ooms, tantes, opa’s, oma’s, buren of vrienden). Het is niet de bedoeling dat (sterke) competitiespelers samen inschrijven, want dan kunnen we de prijzen vooraf wel uitdelen (wij zullen hierop toezien).

Toernooi regels

Voor de goede orde leggen we de gang van zaken over dit toernooi uit. We spelen in poules, dus je speelt meer dan één partij per onderdeel (meestal 3 à 4 partijen). Dubbels van gelijke speelsterkte en leeftijd worden zoveel mogelijk in dezelfde poule geplaatst, zodat elk koppel “tegenstanders” treft die ongeveer even sterk en/of even oud zijn. Dit maakt het toernooi bijzonder aantrekkelijk voor de beginnende en gevorderde recreant / jeugdspeler vanwege de ongeveer gelijke maar onbekende tegenstanders.

Elke speelronde duurt 20 minuten waarvan 1/3 op een gewoon badmintonveld, 1/3 op een veld met verhoogd net (hoogte 2 meter) en 1/3 op een veld met een heel hoog net wordt gespeeld. Het “hele hoge net” bestaat uit lakens, waardoor het uitzicht belemmerd, maar de speelvreugde verhoogd wordt. Na ±6 minuten spelen hoor je een signaal en ga je naar het volgende speelveld, daar wordt de volgende 6 minuten gespeeld vervolgens naar het laatste veld, tot het eindsignaal klinkt. Je noteert de stand (doortellen op alle 3 de velden) op het wedstrijdformulier en geeft deze aan de wedstrijdleiding.

Om administratieve misverstanden te voorkomen is het absoluut NOODZAKELIJK dat elke deelnemer (dus ook de niet “BC Velsen” leden) een inschrijfformulier invult en voorziet van zijn/haar handtekening en dit inlevert bij een van de leden van de toernooicommissie.

Mocht jij of je partner onverhoopt niet kunnen spelen op 27 november dan is het gebruikelijk en de bedoeling dat je zelf voor een vervanger op de dag zorgt.

  • LET OP !!! : Spelers jonger dan 13 jaar mogen NIET samen inschrijven !!!.
  • LET OP !!! : Maximaal inschrijven voor 3 onderdelen !!!.

De inschrijfgelden bedragen € 5,= per persoon per onderdeel, dus € 15,= inschrijfgeld voor max. 3 onderdelen, hier krijgt je de hele dag speelplezier voor terug (betalen op 27 nov.).