Heemskerk – Het Basketball Street Event, wat afgelopen zaterdag in hartje Heemskerk plaats vond, is een groot succes geworden. Met 16 deelnemende teams en een handvol demonstraties en clinics werd het een dag waarop de sport in het middelpunt stond.

Het Street Event, georganiseerd door de Heemskerkse basketballvereniging Mapleleaves, werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Hoofdmoot van de dag waren de 3 tegen 3 wedstrijden. Dansstudio de Danstuin gaf het Event een swingend tintje door spetterende dansdemonstraties te verzorgen. Tussen de wedstrijden door gaven jonge turntalenten van TOSS een demonstratie. Ook een aantal djembémuzikanten van Djembé Dramé leverden tussen de basketballwedstrijden door een mooie muzikale bijdrage. Dj Alex zorgde voor de muzikale omlijsting en om het Event compleet te maken gaf een demonstratieteam van Open Run een mooie show weg. Tee, de mascotte van eredivisie basketballclub ZZ Leiden, liep de hele dag rond het veld en zorgde voor het nodige vermaak. De driepunts shoot-out en dunkcontest maakten het geheel compleet.

In drie poules met verschillende leeftijdscategorieën werden de wedstrijden gespeeld. Veel ondernemers in het centrum van Heemskerk sponsorden een team van Mapleleaves en waar in de jongste leeftijdscategorie (U10/U12) het “KoffieDik” team uit IJmuiden won, pakte het Mapleleaves team van “InHeemskerk” de hoofdprijs in de U16 poule. De kampioen bij de hoogste leeftijdscategorie (U18+) was van Racing Beverwijk.

Met de mooie opkomst van de deelnemers en de grote inzet van de vrijwillige organisatie is het Street Event ook dit jaar weer een succes geworden. Het Basketball Street Event was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de sponsors. De organisatie wil alle sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage.