ALKMAAR - AZ heeft Ajax in een boeiend gevecht op de eerste nederlaag in de competitie getrakteerd. AZ miste nog steeds zijn aanvallers Pavlidis, Evjen en Karlsson, speelde stevig en won verdiend in het eigen AFAS-Stadion: 2-1.

Beide ploegen lieten zich in de eerste helft verrassen door een dieptepass. AZ deed dat bij de 0-1 van Kudus, toen er teveel ruimte lag achter de verdediging. Nadat Mees de Wit na een mislukte sliding van Rensch voor de gelijkmaker had gezorgd wist Jens Odgaard op slag van rust de voor een voorsprong te zorgen. Hier stond de Ajax-defensie duidelijk te slapen waarbij er teveel spelers ontercht uitgingen van buitenspel.

Na rust domineerde AZ, maar zowel Reijnders, Odgaard als Sugawara vonden Pasveer op hun weg. De Alkmaarse druk ebde weg en Ajax nam risico met het inbrengen van extra aanvallers. Schoten van Kudus en Bergwijn werden op de lijn gekeerd en Verhulst tikte in de extra tijd nog een kopbal van Alvarez over waardoor de terechte Alkmaarse zege werd veilig gesteld.

AZ - Ajax 2-1 (2-1)