AMSTERDAM - Koploper Ajax heeft zich in de eigen Johan Cruijff Arena verkeken op de kracht van FC Twente. De Amsterdammers speelden een moeizame wedstrijd terwijl de gasten uit Enschede sterk voor de dag kwamen. Queensy Menig besliste het duel met twee doelpunten (1-2).

FC Twente verstopte zich niet in de Johan Cruijff Arena waar de beginfase in een hoog tempo verliep. Bij Ajax loopt het op dat moment nog niet voorspoedig en de ploeg van Erik ten Hag moet continu op de hoede zijn voor de vlotte Twentse aanvallen. Dat de Tukkers halverwege de eerste helft op voorsprong komen is dan ook niet onverdiend. Menig kan scoren na goed voorbereidend werk van de opkomende Pleguezuelo. Ajax probeert het met wat schoten uit de tweede lijn en krijgt kort voor rust twee mogelijkheden via aanvoerder Tadic, maar het blijft vooralsnog bij 0-1.

Met Brian Brobbey in de ploeg voor Traoré ontsnapt Ajax in de openingsfase van de tweede helft bij kansen voor de Cerny en Danilo. Toch komt de thuisploeg op gelijke hoogte als Labyad aan het shirt wordt getrokken en Tadic vanaf elf meter raak mikt: 1-1. Ajax blijft echter slordig op pakjesavond en geeft cadeautjes aan Cerny en Menig die met dank aan Onana niet worden uitgepakt. Uiteindelijk weet Menig toch het duel te beslissen door zes minuten voor tijd op fraaie wijze uit te halen: 1-2.