AMSTERDAM - Ajax heeft door een bliksemstart tegen NEC de eerste driepunter van dit seizoen binnen. In het openingsweekend van de Eredivisie zegevierde de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag met ruime cijfers op de promovendus (5-0).


NEC beleefde zijn hoogtepunt voor de wedstrijd toen aanvoerder Lasse Schöne, terug in Nijmegen na negen jaar, werd gehuldigd door Ajax als dank voor vele jaren in Amsterdamse dienst. De promovendus was nadien blijkbaar onder de indruk van de entourage want een kwartier na het eerste fluitsignaal staat men al kansloos met 3-0 achter.

Het is Sebastién Haller die de score opent na een voorzet Noussair Mazraoui. Laatstgenoemde klopt vervolgens zelf een voorzet van Dusan Tadic tegen de touwen en als Bart van Rooij even later knullig zijn eigen doelman passeert is de wedstrijd feitelijk beslist. Voor Ajax is het echter nog niet genoeg want twee fraaie doelpunten van aanvoerder tadic zorgen voor een 5-0 ruststand.

Helaas werd het er door deze vlotte beslissing niet beter op na de rust. Het duel kabbelde rustig voort, Ajax kreeg nog wel wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.