IJMUIDEN Het Zee- en Havenmuseum is in de week van de meivakantie van zaterdag 29 april t/m zondag 7 mei iedere middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Alleen maandag 1 mei is het museum gesloten. De week begint op zaterdag 29 april met de populaire motorendraaimiddag.Deze middag draaien in de motorenhal de grote en kleine (scheeps)motoren.


Bezoek de nieuwe tentoonstelling ‘De Oranjes in Velsen’ of de tentoonstelling ‘Op de sluizen van IJmuiden’. De vernieuwde visserijzaal en de herinrichting in de lange gang over de geschiedenis van het graven van het Noordzeekanaal zijn ook zeker de moeite van het bezoeken waard. (Groot)ouders met kinderen kunnen met een van de vier leuke speurtochten of een uitdagend escapespel door het museum lopen. In de filmzaal draait een film met een compilatie van bezoeken van de Oranjes aan Velsen. Op dinsdag- en donderdagmiddag is het ook mogelijk de bibliotheek te bezoeken. Donderdag 4 mei is de eerste van een reeks wekelijkse wandelingen met een gids over de sluizen. De wandeling start om 13.30 uur in het museum met een introductie.

Meer info hierover en inschrijven (verplicht) via de website van het museum. Snelle beslissers kunnen ook nog inschrijven voor een lezing met unieke beelden over De Vikingbank, IJM183, op zondag 23 april om 14.00 uur. Inlopen kan, maar vol is vol. Op de website www.zeehavenmuseum.nl staat alle verdere informatie. De museumkaart is geldig. Adres: Havenkade 55 te IJmuiden.