NOORD-HOLLAND - 10 woningbouwplannen in Noord-Holland die aangemeld waren voor het stikstofregistratiesysteem krijgen een natuurvergunning. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor de bouw van 4503 woningen in Noord-Holland.


Cees Loggen (gedeputeerde Wonen): “We zijn blij dat er nu duidelijkheid én groen licht is. De woningnood in Noord-Holland is enorm, en elke woning is er 1. Daarom doen we er als provincie alles aan om woningbouw te faciliteren en realiseren.”

Het gaat om 3 projecten in Zaanstad en 2 in Velsen die nu van start kunnen. In de gemeenten Bergen, Haarlemmermeer, Heiloo, Landsmeer en Wijdemeren kan 1 project doorgaan.

Stikstofruimte
Het Rijk heeft verschillende maatregelen genomen om de uitstoot van stikstof af te laten nemen. 1 van de maatregelen is de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km per uur. De stikstofruimte die daardoor vrijkwam werd opgenomen in het stikstofregistratiesysteem. De afgelopen maanden konden gemeenten in heel Nederland woningbouwprojecten aandragen voor stikstofruimte. In Noord-Holland was de ruimte beperkt, omdat de maximumsnelheid op de meeste snelwegen al 100 km per uur was.