VELSEN - Dit jaar krijgen kinderen bij het inleveren van kerstbomen niet alleen 50 cent, maar ontvangen ze ook een lootje waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De kerstbomen kunnen op 6 januari 2021 op acht plekken in Velsen worden ingeleverd. Deze manier van inzamelen vervangt dit jaar de jaarlijkse kerstboomverbranding die door de coronamaatregelen niet door kan gaan. De bomen worden in plaats daarvan gecomposteerd.

Vanwege de coronamaatregelen die nu in het hele land gelden, kan de kerstboomverbranding in januari 2021 niet doorgaan in Velsen. Dit betekent dat alle ingezamelde bomen deze keer worden afgevoerd voor compostering. De kerstbomeninzameling gaat wel gewoon door. Wethouder Bram Diepstraten: “Om kinderen te motiveren zoveel mogelijk bomen in te leveren, krijgen ze bij elke kerstboom die wordt ingeleverd 50 cent en een lot. Met dit lot zijn prijzen te winnen. Er wordt 50 keer een cadeaubon van 10 euro uitgeloot en een Superprijs van 500 euro. Dit bedrag kunnen kinderen uitgeven aan een uitje met hun klas of aan een goed doel.”

Inzamellocaties
De kerstbomen kunnen op 6 januari 2021 van 12:30 tot 16:30 uur worden ingeleverd op acht plekken verspreid door Velsen.

IJmuiden:
· Planetenweg parkeerplaats – bij basisschool De Zefier
· Plein ‘45

Santpoort (-Noord en -Zuid):
· De parkeerplaats naast sportcomplex de Elta Santpoort-Zuid
· Burgemeester Weertplantsoen Santpoort-Noord

Driehuis:
· Station Driehuis parkeerplaats

Velsen-Noord:
· Stratingplantsoen

Velserbroek:
· Parkeerplaats bij winkelcentrum Velserbroek

Velsen-Zuid:
· Veldje voor de brandweerkazerne

Spelregels
Kinderen tot en met 15 jaar mogen meedoen met de winactie. Uiteraard mag iedereen bomen (zonder kluit of kruis) inleveren, maar alleen kinderen krijgen dus een lootje en 50 cent per boom. Alle voorwaarden van de winactie zijn te lezen op velsen.nl/kerstbomenactie.

Coronamaatregelen
Deze kerstboominzameling organiseren we onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Wanneer blijkt dat de inzameling toch niet kan doorgaan vanwege strengere coronamaatregelen dan communiceren we hier zo snel mogelijk over. De inzameling verloopt coronaproof. De medewerkers maken gebruik van een tafel en een visnetje om de lootjes en muntjes naar de kinderen toe te schuiven. Daarnaast zijn er hekken en afzettingen om zo de afstand tussen mensen te kunnen waarborgen.